www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SOMUNCU BABA'DAN RAMAZAN SEFERBERLİĞİ

SOMUNCU BABA

Es Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı'nın ramazan yardımları, ihtiyaç sahiplerine umut oldu. İnegöl'de de vakfın temsilcileri tarafından onlarca aileye ulaşılarak, 50'şer liralık alışveriş kartları dağıtıldı. Ayrıca 2'şer kiloluk poşetlerde 75 aileye et dağ

Dini günlerde yaptığı etkinliklerle bilinen ve Somuncu Baba ekmeği ile ilçe halkının yakından tanıdığı Es Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı, ramazan ayında da boş durmadı. Yardıma muhtaç vatandaşlar için 12 ay seferberliğini sürdüren Vakıf gönülleri, ramazan ayında da onlarca ailenin umudu oldu.

10 BİN AİLEYE GIDA YARDIMI

Ramazan yardımlarını sürdüren Es Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı’nın İnegöl gönüllüsü Recep İhtiyar, yaptıkları çalışmalara ilişkin bir açıklamalarda bulundu. Mübarek ramazan ayının gelmesiyle birlikte, vakıfları tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımlarının dağıtılmasına devam edildiğini belirten İhtiyar, “Yıl içerisinde ve ramazan ayında ülke genelinde tespit edilen binlerce ihtiyaç sahibi aileye kimsesiz ve yaşlılara gıda yardımında bulunulmuştur. Türkiye genelinde ramazan ayında 10 bin aileye ve yıl içerisinde aylık 150 aileye gıda yardımı yapılmıştır” dedi.

YARDIM PAKEDİ DEĞİL, ALIŞVERİŞ FİŞİ DAĞITTILAR

Bu yıl ramazan yardımlarında farklı bir sistem uyguladıklarını da anlatan Recep İhtiyar, “Bu yıl ramazan ayında her zamankinden farklı olarak ihtiyaç sahibi aileler gıda yardımlarını vakfımızla anlaşmalı olan marketlerden dağıttığımız 50’şer TL’lik alışveriş kartları karşılığında alabilmektedirler. Ayrıca buna ilaveten 2’şer kilogramlık poşetlerde 75 adet et dağıtımı yapmıştır. Ramazan ayında gerçekleştirilen bu faaliyetler ve çalışmalar toplumu kucaklayacak şekilde yapılmaktadır. Vakıf olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ramazan ayında bir nebze de olsa rahatlaması ve daha iyi şartlara ulaşması için gayret sarf edeceğiz” diye konuştu.

Recep İhtiyar, her canlıya hizmet için kurulan ve bu doğrultuda hizmetlerini yürüten vakıfları adına İslam aleminin Ramazan-ı Şeriflerini kutladığını belirterek, bu mübarek ayın ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19